Mladí hasiči Kunčičky- počátek

 Pár slov o začátku mladých hasičů v Ostravě Kunčičkách očima jejich vedoucího:

Již na podzim roku 2017 přišli první myšlenky na vznik mladých hasičů. Po několika schůzkách s velitelem a starostou SDH Ostrava Kunčičky dostal nápad reálný obraz. První jarní den 21. 3. 2018 jsme uspořádali „den otevřených dveří“ v areálu hasičské zbrojnice v Ostravě Kunčičkách.  Tentýž den jsme také pozvali příslušníky Hasičského záchranného sboru HS Ostrava Přívoz, za což jim ještě jednou patří velké díky. Účast dětí a rodičů nebyla příliš velká, ale flintu do žita jsme nehodili. Den otevřených dveří jsme uspořádali  ještě dvě následující středy.  Pro získaní nových mladých členů jsme se také vydali podpořit akci „Den země 2018“, kde díky velké účasti dětí z MŠ a ZŠ jsme získali  šikovného teprve čtyřletého mladého hasiče Kubu.

A teď zase zpátky. 25. dubna 2018 jsme začali s mladými hasiči hezky pěkně od začátku cvičit. Od počátečního seznámení mezi sebou, po seznámení s technickými věcmi, s kterými se budou hasiči stále více setkávat. I přestože věkové rozmezí mladých hasičů je od 4 do 12 let a všichni mají první zkušenosti v tomto odvětví, jsou velmi šikovní, především bych vyzvedl ty mladší Kubu, Viktorku, Jirku, Klárku, že i přes svůj nízký věk (4 až 6 let) jsou velmi nadaní. Samozřejmě, ať nezapomenu na ostatní, rovněž Katka, Aneta, Filip, Ondra jsou  velmi talentovaní, včetně nového člena Matěje, který i přes pozdější příchod k mladým hasičům se všem velmi rychle vyrovnal.

Pro vytvoření příjemných a přátelských vztahů,  jak mezi dětmi, tak i mezi rodiči, jsme uspořádali opékačku buřtů.  V tomto duchu samozřejmě budeme chtít dále pokračovat a hlavně cvičit na hasičské soutěže, kde pevně věřím v umístění na předních příčkách. Závěrem bych rád poděkoval  všem rodičům, představitelům SDH Ostrava Kunčičky za jejích podporu a vždy podanou pomocnou ruku.

Příspěvek byl publikován v rubrice Mladí hasiči Kunčičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.